Средњошколски центар прославио славу, професор Рамичић испраћен у пензију

Средњошколски центар “Никола Тесла” Котор Варош прославио је школску славу Светог Саву, а осим вјерског обреда одржан је и културно-умјетнички програм.

Ученици су у програму извели рецитал, позоришни комад и бесједе о животу и раду првог српског архиепископа и просвјетитеља Светог Саве.

Директор Средњошколског центра “Никола Тесла” Данијела Костић рекла је да је школска слава – Свети Сава значајан датум за све школе.

– Требало би да охрабримо и подстакнемо професоре да им Свети Сава буде узор како би наши ђаци показали свој пуни потенцијал, онако како је то радио Свети Сава – бринући за своју отаџбину и чувајући оно што је крвљу стечено у РС – истакла је Костићева.

Након приредбе у школском ресторану је приређен славски ручак којем су осим запослених у овој установи присуствовали и гости из јавног и привредног живота Котор Вароша.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић бесједио је о срећи, наводеи да народ који поносно гледа у своју прошлост и на тај начин живи садашњост, спокојан чека и будућност.

– Свети Сава је открио своју срећу у служењу народу, иако је на двору могао имати пријесто, стога га на овај начин и славимо и помињемо као заштитника свих нас – рекао је Нарић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је из Средњошколског центра “Никола Тесла” изашло много ђака који су постали угледни у друштву.

– И ја сам био ученик ове школе и заиста ми је част бити данас овдје – рекао је Сакан и упутио славску честитку ученицима и запосленима.

Костићева се уз симболичан поклон захвалила на свему што је учинио за ову школу професору физичког васпитања Фаруку Рамичићу који је на почетку ове школске године отишао у пензију. Поклонила му је симболично кошаркашку лопту са потписима његових дојучерашњих радних колега.