Зашто је култура /мени/ важна?: Конкурс за средњошколце надарене за умјетност

Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са Републичким педагошким заводом расписало је конкурс за подршку ученицима средњих школа у Српској који имају афинитета за умјетност.

Конкурс “Зашто је култура /мени/ важна?”, који је отворен до 11. фебруара, односи се на шест области умјетности, а из сваке области биће награђена по три рада, саопштено је из ресорног министарства.

“Заинтересовани ученици позвани су да доставе радове о поимању културе и њене важности у друштвеној заједници у областима ликовне, примијењене умјетности и дизајна /сликарство, скулптура, видео-рад, перформанс, сценографија, илустрација, костим, дизајн плаката/, фотографије /умјетничка фотографија/, књижевности /приповијетка/ кратка прича или поезија/”, прецизирано је у саопштењу.

У саопштењу је наведено да ученици могу да доставе и радове у областима драмска умјетност /монолог, драмски текст или сценарио за кратки филм/, филм /играни, документарни, анимирани, експериментални или видео-есеј/, те музика /композиција или интерпретација/.

Услови за пријаву, који су прецизирани посебно према областима на које се конкурс односи, доступни су на порталу Владе Републике Српске, те на порталу “Е-култура”.