Шта раде представништва Српске у свијету?

Рад представништава Републике Српске у свијету била је главна тема и у највишем законодавном тијелу. О постојању, оправданости и резултатима рада представништава БН телевизија данима је извјештавала, а власт ћутала. Данас су питали и народни посланици, док власт и даље нема одговоре. Службени гласник такође је доказ да је новац константно издвајан, а Представништво у Израелу приватизовано још 2014. године – потврђено нам је и из Амбасаде БиХ у Израелу. Министар Златан Клокић отпутовао је у Израел.

У Тел Авиву ће отворити Међународни медитерански сајам туризма гђе ће бити представљене најатрактивније дестинације Српске. Међутим, у писаном саопштењу из Владе Републике Српске уопште се не спомиње Представништво Српске.

Осим Изреала, посланици су тражили одговоре и за рад представништва у Вашингтону. У протеклих десетак година издвојено је 30 милиона долара за лобирање; резултат – предсједник Републике Српске Милорад Додик на „црној листи“.

Извршна власт још није објелоданила податак колико је коштао одлазак предсједнице Владе Републике Српске Жељке Цвијановић у Америку на дан инаугурације америчког предсједника Доналда Трама. Чини се да то не знају ни министри у Влади Српске.

БН телевизја је протеклих дана објавила неколико прилога о томе колико се новца издваја за рад представништава у свијету. О ефектима, резултатима и инвестицијама нико није желио да говори.

Из представништава на прослијеђена питања није било одговора, баш као ни из ресорног министарства.

Као што смо већ објавили, увелико се говори о томе да ће ускоро бити покренута истрага о издвајању буџетског новца за Канцеларије у свијету и њиховом раду.

(БН телевизија)