Шукало: Владајућа већина спречава разрјешење предмета Драгичевић

Одбијањем уврштавања у дневни ред Измјена Закона о кривичном поступку и Закона о јавним тужилаштвима, владајућа већина је стала у заштиту криминала и тајкуна, рекао је  Адам Шукало, предсједник неформалног антикорупционог тима Народне скупштине РС на јучерашњој прес конференцији.

Он тврди да захваљујући томе што тужиоци уживају потпуни имунитет приликом истрага, они могу опструисати истрагу и водити је до у недоглед, без да за то кривично одговарају.

Наводи да ће захваљујући тим одредбама случај Давида Драгичевића завршити као и случај Милана Вукелића, односно да ће истрага бити вођена до у недоглед, а да ће породица Давида Драгичевића, ако истрага буде обустављена, бити онемогућена да поднесе пријаву против поступајућег тужиоца због пропуста у истрази јер су, како тврди, очигледни пропусти у досадашњем току истраге. Он даље истиче да је овим поступком владајућа већина показала да не жели разрјешење предмета Драгичевић.

Навео је да је Милорад Додик, предсједник РС, наредио да се ова два приједлога не уврсте у дневни ред, те је обећао да ће ако дођу на власт прије формирања владе усвојити ова два закона, за која тврди да су најважнији закони у овом скупштинском сазиву.