Сутра “Караван мимозе” на улицама Бањалуке

Улицама Бања Луке  у четвртак ће се ширити дух Медитерана, којег ће донијети 45 учесника “Каравана мимозе”.

Они ће промовисати 49. “Празник мимозе”, који се традиционално одржава у Херцег Новом у Црној Гори.

Из Туристичке организације саопштили су да је Бањалука ове године први пут један од изабраних градова у које долази “Празник мимозе”.

Дефиле ће почети у 12 часова испред хотела “Палас” и проћи ће преко Трга Крајине. Весели скуп затим ће се запутити кроз шетачку зону Господске улице. Дефиле ће потом проћи поред храма Христа Спаситеља до Народног позоришта РС, а завршиће се у парку “Петар Кочић”.

“Караван мимозе“ традиционални је празник који изазива позитивне реакције, учесници у свим градовима наиђу на топлу добродошлицу и одличну атмосферу великог броја окупљених грађана, што се очекује и ове године“, саопштено је из ТОБЛ.

Додали су да ће учесници “Каравана” позвати грађане да дођу у Херцег Нови у фебруару, како музиком и плесом, тако и дијељењем промотивних материјала и жутог цвијета по којем новски зимски фестивал носи име.

Весели караван, уз мажореткиње, тромбоњере, градску музику и кловнове, стартовао је дефилеом на Златибору 22. јануара, потом слиједе представљања у Јагодини, Београду, Бијељини и Бањалуци.

“Празник мимозе” почеће традиционално првог викенда у фебруару.

“Караван мимозе” у Бањалуци организују Туристичка организација Херцег Нови и општина Херцег Нови у сарадњи с ТОБЛ.

Извор: Независне новине