Траварка Љубица Марковић обрадовала малишане никољданским пакетићима

У оквиру традиционалне акције „За осмијех више у долини сунца“ чувена траварка из Дабоваца Љубица Хаџи Марковић је подијелила 50 пакетића за малишане врбањачке парохије предшколског и школског узраста, као и награђеним ученицима за литерарни рад на тему „Поклоничко путовање манастиру Светог Николе на Озрену“.

Након недјељне литургије у храму Светог пророка Илије у Врбањцима уприличена је подјела пакетића, коју већ десету годину организује Љубица Марковић и на тај начин измами осмијехе на лицима и усрећи душе бројних малишана.

Нема ништа узвишеније од дјечије радости, јер је дијете парче раја на земљи. Сви заједно ћемо се молити Светом Николи да се у будућности сложимо, обожимо и умножимо у нашем граду и овом храму“, истакла је Марковићева и захвалила се пароху врбањачком Драгану Мијатовићу, који је дао благослов за данашњу акцију.

Поред никољданских пакетића новчано су награђена и три ученика Основне школе „Свети Сава“ из Врбањаца, који су након поклоничког путовања светониколајевском манастиру Озрен имали обавезу на напишу литерарни рад на тему њиховог боравка на Светој земљи Немањића.

Ученик шестог разреда Данило Новаковић је добио пакетић и новчану награду за треће мјесто. Идентично је нграђена и другопласирана Милана Новаковић, ученица осмог разреда, док је њена вршњакиња Јелена Васиљевић добила највише оцјене за свој рад и сасвим заслужено освојила прву награду.

Искрена захвалност нашој тета Љубици, која живи да би помагала људима. То је сврха њеног рада, да у свакој прилици буде од користи онима којима је помоћ потребна, јер јој је тада срце испуњено“, поручили су срећни малишани.

По ријечима Марковићеве организација поклоничких путовања и обилазак бројних српских манастира и светих мјеста биће пракса и у наредном периоду.