Турнир пријатељства окупља фудбалске ветеране Србије и Српске

Шести међународни фудбалски турнир пријатељства „Котор Варош 2023“ окупиће у суботу шест ветеранских екипа из Србије и Српске, којe ће послати заједничку поруку љубави према најважнијој споредној ствари на свијету.

Биће то и прилика да се на једном мјесту окупе људи који су у претходних пет година много урадили на промоцији здравог начина живота, локалних заједница из којих долазе и да покажу да је љубав према фудбалу и даље снажна у њиховим срцима.

„Искрено се надамо да ће тродневно дружење са нашим пријатељима остати у лијепом сјећању свим учесницима турнира, а на терену нека побиједи најбољи“, поручили су из Удружења за промоцију и значај спортске рекреације у оквиру којег дјелују фудбалски ветерани Котор Вароша.

Турнир ће у суботу у 12.30 часова отворити начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је подржао ову манифестацију и похвалио напоре домаћина да шире пријатељства и одржавају контакте са својим „вршњацима“.

У 18.00 часова је проглашење побједника и подјела пехара и диплома, а током петочасовног трајања турнира за све посјетиоце је обезбијеђено освјежење и специјалитети са роштиља.

За све учеснике турнира компанија Бор петрол је обезбиједила мајице, а Нова банка се побринула да фудбалски ветерани наступе у новој опреми.

Бројни привредници и људи добре воље су подржали 6. Међународни фудбалски турнир пријатељства, јер, како кажу, енергија фудбалских ветерана и ван њега је инспирација и млађим генерацијама да буду активни и посвете се спортским активностима на најбољи могући начин.