U Sarajevu održan seminar za menadžere Društvenih centara

Snežana Jurić, predsjednica Savjeta MZ Obodnik učestvovala je na seminaru „Kako voditi Društveni centar“ koji je organizovan u Sarajevu, a koji se održao u prostorijama „Networksa“.

Na seminaru je učestvovalo 16 budućih menadžera Društvenih centara koji će biti zaduženi za razvoj aktivnosti u svojim mjesnim zajednicama.
Cilj sastanka/seminara je razmjena iskustva i dobrih praksi, upoznavanje sa planom aktivnosti i predsojećih dešavanja, kao i obuka menadžera/ica Društvenih centara.

Obuku su vodili Bojana Škrobić Omerović, suosnivačica fondacije „Mreža“/Networks (networks.ba) i Senad Alibegović, direktor marketinga i prodaje (networks.ba) i Sarajevo Unlimited (weareunlimited.ba).

„Jako nam je bitno da ljudi koriste prostorije Društvenog centra, stanovnici svih mjesnih zajednica sa područja naše opštine, a ne samo MZ Obodnik. Biće organizovane razne aktivnosti i radionice. Posebno želimo da budemo na raspolaganju NVO sektoru, kao i svim mladim ljudima koji žele da pokrenu svoj start up, da im pružimo podrušku u smislu korištenja prostorija, sale za sastanka i IT opreme.“ – izjavila je za naš portal Snežana Jurić, predsjednica Savjeta MZ Obodnik i menadžerica Društvenog centra Kotor Varoš.

Ovaj seminar je još jedan u nizu, koji se organizuju u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a koji sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija.

Projektom su obuhvaćene 24 jedinice lokalne samouprave i 136 mjesnih zajednica širom zemlje, a opština Kotor Varoš jedna je od aktivnijih opština u ovom projektu.