U susret Izboru najboljih sportista opštine Kotor Varoš za 2014. godinu, predstavljamo Vam Šahovski klub „Kotor Varoš“

Takmičari Šahovskog kluba „Kotor Varoš“, su u protekloj 2014 godini uzeli učešće na velikom broju turnira „igre na 64 polja“. Najznačajniji turniri na kojima su nastupili kotorvaroški šahisti jesu, Prvenstvo BiH u Tuzli, međunarodni turniri u Paraćinu i Šipragama, Regionalni šahovski kup u Banja Luci, memorijalni turniri „Milenko Bilbija“, „ Radenko Božić“ i „Studentaska Brigada“, Božićni, Vaskršnji, Nikoljdanski i Svetosavski turnir. Mlađe kategorije su nastupale na kadetskom Prvenstvu Republike Srpske, održanom u Bijeljini.
U rad kluba je uključeno 30 šahista seniora sa kojima rade, i treniraju ih najuspješniji šahisti u klubu, dok sa 50 učenika, članova šahovskih sekcija osnovnih škola predano i studiozno rade najiskusniji kotorvaroški šahisti.
Jedan od najuspješnijih takmičara ŠK „Kotor Varoš“ u 2014. godini je bio Sergej Molčanov koji je na turniru u Paraćinu, ispunio uslov za titulu majstorskog kandidata, pored toga ostvario je zapažene rezultate na Vaskršnjem turniru u Kneževu, i Međunarodnom turniru „Šiprage 2014“. Andrej Trifunović član šahovske sekcije OŠ „Sveti Sava“ je takođe obilježio 2014. godinu, u kojoj je proglašen za najperspektivnijeg sportistu Kotor Varoša, osvojio je peto mjesto na Kadetskom prvenstvu Republike Srpske u Bijeljini, dok je pobjedu ostvario na 14. Nikoljdanskom turniru učenika OŠ „Sveti Sava“ Kotor Varoš. Svojim rezultatima u 2014. godini istakao se i Dragan Stanković koji je osvojio treće mjesto na Kadetskom prvenstvu RS, dok je na Prvenstvu BiH u Tuzli zauzeo peto mjesto.