У Забрђу одржано зборовање ЛУ „Узломац“ Котор Варош

Домаћин овогодишњег традиционалног 19-ог зборовања  чланова которварошког Ловачког удружења Узломац, које је одржано 18-ог септембра, била је ловачка секција Забрђе.

И поред кишовитог времена на зборовању се окупило више од 200 ловаца и гостију из сусједних ловачких удружења, којима је пожелио добродошлицу предсједник ЛУ Узломац Недељко Гламочак.

По његовим ријечима у протеклом једногодишњем периоду настаљена је активност чланова Удружења на узгоју и заштити дивљачи, као и изградњи ловнотехничких објеката.

Захваљујући домаћинском газдовању у ловишту је достигнута пријератна бројност разноврсне дивљачи. Значајно је  повећано интересовање иностраних ловаца за лов у нашем ловишту, посебно на медвједа„, рекао је Гламочак.

На зборовању су за остварени допринос у раду Удружења додјељене захвалнице. За најбољу секцију  проглашена је  ловачка секција Забрђе којом руководи Цвијан Кршић.

 За почасне чланове ЛУ Узломац су проглашени Бранислав Малијевић, Миле Гламочак, Мухамед Планинчић, Драгољуб Трифуновић, Драган Керкез и Стојан Стојановић.

Заслужним појединцима су додијељене  захвалнице.

На зборовању су одржана такмичења у  скоку у даљ, бацању кугле и навлачењу конопца. Најуспјешнијим такмичарима додјељене су дипломе. У такмичењу су учествовали и чланови подмладка Ловачког удружења Узломац.

Д.К.

14393433_10201820273264239_2124615083_o