Ученици из Бањалуке добро, од аутобуса остао само костур

Ученици бањалучке Економске школе, чији је аутобус јуче изгорио у Ђесолу код Венеције, налазе се на сигурном и већ јуче су наставили пут према Верони.

Ученици су након несреће збринути, а из предострожности неки од њих су љекарски прегледани. Потом су сви заједно угошћени од стране локалног Црвеног крста, гдје су добили ручак и друге потрепштине док чекају долазак новог аутобуса. У контакту су и са конзулатом БиХ у Италији и већ су започели са процесом израде привремених пасоша, јер је већина докумената изгорила у аутобусу.

„Преспавали смо у Ђесолу и по плану екскурзије јуче смо кренули за Верону. Несрећа се догодила на првом кружном току, али на срећу нико није повријеђен“, причају учесници екскурзије.

Аутобус који је возио ђаке из Бањалуке запалио се у мјесту Ђесоло код Венеције након што је под њега подлетио мотоцикл који се претходно сударио са аутомобилом. Несрећа се догодила на изласку из кружног тока и срећом нико од ученика није повријеђен.

„Мотоцикл је подлетио испод аутобуса, тачно на средини гдје се налазе резервоари с горивом. Мотоцикл се тада запалио, али није било никакве експлозије. Возач аутобуса, као и ученици брзо су реаговали и одмах су се евакуисали, тако да је све прошло без тежих посљедица“,  кажу очевици, наводећи да су Италијанске службе реаговале веома брзо.

(srpskakafe.com)