Умро пред очима другара

Истрагом је утврђено да се трагедија догодила у недјељу око 20 часова, када се дјечак попео на метални стуб високонапонске електромреже, те додирнуо електричну жицу под напоном.

Наш извор истиче да је он претходно дошао на излетиште са још двојицом дјечака и дјевојчицом, а онда се изненада издвојио из групе и попео на далековод.

„Потом их је дозвао са врха металног стуба. Они су пришли те су га, видјевши гдје се налази, дозивали и молили да сиђе, али их он није послушао. Дјеца су плакала, гледајући га одоздо успаничено. У једном моменту, Дамјан се ухватио лијевом руком за жицу под високим напоном и убила га је струја“, појашњава саговорник .

Дјечак је потом пао на земљу. Спаса му није било.

„Другови су му притрчали, али ништа нису могли да ураде. Звали су помоћ. То је, иначе, забачена локација, гдје је слаб и сигнал мобилне телефоније. Када су дошли љекари, све што су могли јесте да констатују смрт“, истиче наш извор упућен у истрагу.

Дамјан је највише времена проводио са мајком. Има старију сестру, која живи у Њемачкој, те оца, који је запослен у Словенији, гдје је био и у моментима када је дошло до несреће.

Цијело Кнежево потресено је због ове трагедије.

У Основној школи „Доситеј Обрадовић“, гдје је Дамјан похађао девети разред, завладао је мук.

„шта да кажем о њему? Све најбоље. Примјеран ученик, добар друг“, прича нам потресено школски директор Горан Алексић, те додаје да су представници школе и ученици посјетили ожалошћену породицу.

Ђаци су јуче, када су дошли на наставу, неутјешно плакали. Не могу ученици из Дамјановог разреда повјеровати да другара више никад неће видјети. Бол је неописива.