„Варош фест“: Вечерас у 19 часова „Епитаф“

„Варош фест“ наставља се вечерас у 19 часова, представом „Епитаф“ у извођењу ДИС театра из Бањалуке.

Негдје на Балкану, у једном селу, било којем и било гдје, једна се породица бави традиционалним породичним занатом. Глава те породице, отац Веселин, задужује своју жену, као и све чланове породице да му смисле „епитаф“ који ће уклесати на властитом гробу. Зашто би једног добростојећег сеоског газду толико занимао властити епитаф, а да при томе не болује ни од какве неизљечиве болести? Па због заната!

Цијела је породица посвећена убијању других људи, због користи, освете или тек задовољства и досаде. И тако већ неколико генерација. И није онда чудно што Веселин већ за живота жели знати шта ће му писати на гробу, на који ће начин бити запамћен његов лик и дјело. Но у таквој врсти породичног посла никад не знаш када ће неко бити бржи на обарачу од тебе и ко ће на крају писати епитафе. Идиличан и супериорно изолован свијет ове породице нарушава тек изненадна посјета чудноватога госта, наводног случајног намјерника Хорација.

Потреба за добрим епитафом све је већа, времена је све мање а круг потенцијалних корисника те сјајне реченице за вјечност се шири.