Вечерас отворена изложба дјечијих радова „Школе цртања и сликања“

Вечерас је у галеријском простору кино-сале, у организацији „Центра за културу, спорт и информисање“ Котор Варош, отворена изложба дјечијих радова „Школе цртања и сликања“.

Сви присутни имали су прилику да погледају радове који су малишани радили шест мјесеци, под руководством дипломираног ликовног умјетника Горана Чупића.

„Малишани су имали прилику да се упознају са сликарским техникама као и са радом са колаж папиром, графиком, моделовањем са глином, мозаиком и декупаж техником. Главни циљ наше Школе цртања је да кроз креативно остваривање полазници развију машту, вјештину имагинације, али и да  испоље свој стваралачки дух.  Сви они који су дошли вечерас, али и они који ће да дођу  у наредних седам дана да посјете нашу изложбу  моћи ће да виде наш заједнички рад који смо радили у протеклих шест мјесеци. Ова изложба је доказ да су наши полазници успјешно прошли кроз неке умјетничке технике, а након школског распуста и краће паузе настављамо даље “,  рекао је Чупић.

Директор Јавне установе „Центра за културу, спорт и информисање“ Котор Варош Драган Зељковић и дипломирани ликовни умјетник Горан Чупић уручили су вечерас признања  полазницима Школе цртања и сликања.

Признања су добили: Ана Марковић, Митар Благојевић, Емилија Тривић,  Анђела Ђекановић, Кристина Врљановић, Данило Вученовић, Адријана Милић, Александар Милић, Николина Врљановић, Митар Радивојевић, Ема Марковић, Елена Смиљић, Алекса Пуцаревић, Јована Томић, Марина Кретић, Амина Вилић, Павле Крчић и Нађа Чупић.

Школа цртања и сликања тренутно функционише у Котор Врашу и Ободнику.