Вечерас почињу традиционални Илиндански збор и турнир у малом фудбалу „Врбањци 2018“

 

„Илиндански турнир у малом фудбалу ,,Врбањци 2018″ је по много чему посебан а важно је истаћи да је ово једини турнир на нашој општини који осим обезбјеђеног наградног фонда од 1650 КМ најбољим екипама даје и 100% износ уплате од екипа. Будући да имамо пријављених 19 екипа укупни износ уплате је 950 КМ (под условом да до сутра ниједна екипа не одустане од учешћа)  Тако долазимо до заиста богатог наградног фонда од 2600 КМ! Врбањци вас чекају! Организациони одбор жели пуно среће и успјеха свим пријављеним екипа“, поручују организатори турнира.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА:

Fotografija Nemanje Sakana.

Организатор турнира је Мјесна заједница Врбањци и неформална група младих, покровитељ турнира Општина Котор Варош и начелник општине, а генерални спонзор Српски члан предсједништва БиХ Проф. др Младен Иванић. Турнир се игра по систему 5+1, а организатори турнира су припремили богат наградни фонд и забавни програм у којем наступа Фолклорни ансамбл „Котор Варош“ и Ансамбл „Жубор“.

Вечерас почиње и дводневни Илиндански збор код цркве Светог Пророка Илије у Врбањцима који слови за најпосјећенији збор на которварошкој општини али и шире. „Никад није било оволико заинтересованих за збор, сви плацеви су вец попуњени. Позивамо све Которварошане и људе из сусједних општина да нас посјете, да дођу на литургију која ће бити служена 02. августа у 10:00 часова а потом и на народно весеље“ – ријечи су свештеника Мирка Батара, јереја у парохији Врбањачкој.