Ведран Тепић из Котор Вароша добровољац у Војсци Србије

У свечаној сали Старог двора у Београду одржана је церемонија уручења значки и захвалница отаџбине војницима који су упућени на добровољно служење војног рока у 2015. години. Међу њима се нашао и Которварошанин Ведран Тепић који каже да воли војску али да је разлог због којег се пријавио патриотски јер жели да, како каже, „врати дуг отаџбини“.

Замјеник градоначелника Андреја Младеновић, у име Града Београда честитао је окупљеним младићима и девојкама, додајући да свечаност организована овим поводом потврђује да је служење војног рока велика част, а такође је изразио захвалност и Војсци Србије која је са Градом Београдом приредила свечану доделу војничких значки и захвалница.

Ведранову захвалницу потписао је мајор Бобан Живић а добио ју је за добровољно служење војног рока у Војсци Србије и допринос заштити и јачању система одбране Републике Србије којој је положио заклетву. То што је положио заклетву Србији , каже Ведран, била је отежавајућа околност јер је прије двије године покушао да буде професионални војник у Оружаним снагама БиХ али га нису примили. Није помогао ни чин разводника који је Ведран заједно са двојицом колега добио у конкуренцији од 300 војника.

„Војни рок сам служио у Сомбору а послије у Јакову у касарни која носи име народног хероја, мог презимењака, мајора Милана Тепића. Тренутно сам запослен у „Механичким конструкцијама“ у Котор Варошу а након посла радим као конобар у једном угоститељском објекту“ – рекао је Тепић за наш портал.

На јучерашњој свечаности уручено је 150 значки и захвалница, а церемонији су присуствовали и представници Града Београда, Министарства одбране, Војске Србије, Српске православне цркве, као и родбина и пријатељи окупљених војника.