Одржана сједница Одбора породица погинулих и заробљених бораца Борачке организације РС

Инвалиднине за породице погинулих бораца Војске РС морају бити повећане и побољшан положај бораца и њихових породица, закључено је на данашњој сједници Одбора породица погинулих и заробљених бораца Борачке организације РС одржаној у Котор Варошу.

Иако сваке године долази до повећања основице за инвалиднине, предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца Борачке организације Зоран Видић сматра да би оне требале бити још веће и да је потребна правилнија расподијела новца.

– То је приоритет, јер положај бораца и породица погинулих и заробљених бораца није на задовољавајућем нивоу. Неопходно је донијети и уредбу да у овој години буду збринуте најугроженије породице – истакао је Видић и подсјетио да послије састанка са предсједником РС Милорадом Додиком и потписивања меморандума о сарадњи са Владом РС очекују да буде побољшан статус борачке популације.

Сједници су присуствовали и предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић, челници општинске Борачке организације и начелник Котор Вароша Зденко Сакан, који је истакао да је општина учинила максимум да буде обезбијеђен смјештај за све породице погинулих и заробљених бораца РС са подручја општине.

Одбор породица погинулих и заробљених бораца Борачке организације РС једногласно је усвојио извјештаји о његовом раду за 2017. и програм рада за 2018. годину.