„Власт и даље спрема атмосферу линча“.

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић казао је да власт у Републици Српској „припрема инциденте тешког карактера за изборе“.

За ове изборе власт припрема инциденте тешког карактера који неће ићи далеко од покушаја убистава када се Бањалука психолошки сломи. То су поуздане информације. Поручујем грађанима Бањалуке која се жели дисциплиновати металним шипкама, да се не боје, да су ово најобичнији јадни мишеви и да су ово њихови посљедњи трзаји“, устврдио је Мектић.

„Постоје основана сазнања да власт и даље спрема атмосферу линча, да ће се ово наставити“.

Он је навео да се „припрема довођење разних криминалаца да се Бањалука утјера у страх“. Говорио је и о случају напада на новинара БН телевизије Владимира Ковачевића.

„Ишли су са намјером да га лише живота. Ствар је спасила само чињеница да је успио да позива у помоћ, да је био пред улазом своје зграде, да су станари изашли и на тај начин извукао живу главу.

Ово је ствар линча, општег амбијента и харанге на људе, у овом случају новинаре. Додик је једном изјавио да њему није проблем СДС већ БН. Прије тога је услиједила припрема, па је поједине новинаре називао да су страни плаћеници, да живе од страних амбасада, да им се по страним амбасадама дају паре, што је асоцирало на чињеницу да их покаже као издајнике РС и српског народа. Овдје се од стране власти, предсједника РС, ствара амбијент тешке подјеле српског народа“, казао је Мектић.

Министар безбједности БиХ каже да се на тај начин таргетирају, црта им се мета на главама и да почињу да страдају људи.

„Нико више овдје у Бањалуци не може да се осјећа сигурним. Милорад Додик има право да некога назове страним плаћеником, он који има стотине фотографија на америчким носачима, или је можда чињеница да су новинари открили аферу радиоактивног отпада који је дошао у Бањалуку. Новинари су раскринкали ту ствар, да се ради о радиоакивном отпаду.

Власт обиљежава, ствара један амбијент линча, а онда помоћу криминалаца које су инсталирали у систем власти, они буду извршиоци. То се добро зна овдје у Бањалуци ко то ради и који су то криминалци који за потребе власти врше лич и ликвидацију. Ова власт се у овом моменту искључиво окомила на Бањалуку јер претпоставка је да је Бањалука окренула леђа овој власти након што је стотину пута изварана до те мјере да су нека села постала значајнија и већи брендови од саме Бањалуке.

Било вам је познато кад су навијачи `Борца` незадовољни неким одлукама, а покушали да се организују, улетјела криминална банда и претукла ту дјецу. Ви овдје не смијете да мислите својом главом. Ово је уништило и издало РС“, казао је Мектић.

„Не може тако, ово мора да прекине, овдје се народу утјерује страх у кости и ово што се догађа, ово је дио испланиране харанге власти, посебно на Бањалуку. О томе располажем веома поузданим информацијама. Треба Бањалуци утјерати страх у кости зато што је почела да мисли главом“, казао је Мектић.