Волонтери Црвеног крста посјетили „Кућу радости“

У оквиру обиљежавања Недјеље дјетета млади волонтери Црвеног крста Котор Варош  посјетили су „Кућу радости“.

Центар за породицу „Кућа радости“ Котор Варош окупља дјецу са потешкоћама у развоју и дјелује већ другу годину. Представнике Црвеног крста су дјеца дочекала са одушевљењем заједно са Нином Драгољевић, предсједницом Центра , Драгицом Тепић, директорицом Центра за породицу „Кућа радости“ и њиховим волонтерима.

Волонтери Црвеног крста су малишанима донијели слаткише, сокове, папир, бојице и други материјал који ће им бити користан. Након тога су се дружили уз игру и пјесму. Малишани Куће радости су за узврат црвенокрсташима поклонили своје „срце“ које су специјално израдили за ову прилику. На крају, уручили су захвалницу Центра представницима Црвеног крста који су обећали да ће их и даље подржавати и посјећивати.

Недјеље дјетета спроводи у већини европских земаља са циљем да се промовишу основни циљеви УН Конвенције о правима дјетета. Ове године иста се обиљежава од 1 до 7. октобра 2018. Важно је знати која су дјечија права, како их остварити и како дјецу заштитити. Свако дијете има сва права гарантована Конвенцијом. Свако дијете има право на живот, опстанак и развој. Дијете има право да увијек каже своје мишљење, а други имају обавезу да га саслушају и узму у обзир. Сваком дјетету треба бити доступно школовање, према његовим способностима и могућностима. Уколико дијете има проблема са здрављем или сметње у развоју има право да му буду обезбијеђени услови за квалитетан живот и једнакост са другима.

Fotografija Crveni Krst Kotor Varos.