За ђаке изведена едукативна представа „Мирка“

У Котор Варошу данас је изведена едукативна представа „Мирка“ у којој глумци Дјечијег позоришта Републике Српске кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају.

Руководилац Одсјека за возаче, путеве и возила у Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске Никола Торбица истакао је да је ове представа намијењена дјеци првог, другог и трећег разреда основне школе.

,,Већ девет година реализујемо представу „Мирка“, с циљем упознавања ђака о основним правилима безбједног учешћа у саобраћају. Ријеч је о саобраћајно-превентивној представи гдје глумци Дјечијег позоришта Републике Српске на интерективан начин пролазе, заједно са дјецом, кроз такозваних 10 правила која живот значе“, истакао је Торбица и додао да кроз ове циклусе желе да оспособе ђаке за учешће у саобраћају и да се смањи број страдале дјеце у саобраћају.

Торбица је навео да ученици на крају представе добијају саобраћајно-образовне сликовнице и бојанке у којима су наведена правила понашања у саобраћају, односно оно шта не смију да раде.