Завршена гастро манифестација

Синоћ је у оквиру „Которварошког љета“ у граду на обалама Врбање завршена девета по реду Гастро манифестација у организацији „Центра за културу, спорт и информисање“. Бројни посјетиоци уживали су у традиционалним јелима которварошког краја. Ова традиционална манифестација постала је туристичка, привредна и креативна атракција у нашем граду.

Поред укусних јела, креативних експоната, здравих прехрамбених производа нису изостале ни награде. Према оцјени жирија (професионални кухар Миленко Пешевић, директорица Народне библиотеке Котор Варош Бојана Васић и директор „Центра за културу, спорт и информисање“ Драган Зељковић) најљепше уређен штанд на Гастро презентацији имали су малишани из Центра за породицу “Кућа радости”, док је награду за најразноврснију понуду са 63 различита јела освојио Римокатолички жупни уред, а Исламска вјерска заједница имала је најоригиналнију етно трпезу.
Пекара “Обеликс” имала је најразноврснију пекарску понуду, ресторан “Ловац” најбољу угоститељску гастро понуду и најљепше уређен штанд из области угоститељства, док је прво мјесто у категорији ловачки и риболовачки специјалитет припало Спортско-риболовном друштву „Котор Варош“.

Бројне посјетиоце и госте гастро манифестације у музичком дијелу програма забављали су најмлађи чланови Фолклорног ансамбла “Котор Варош” и дјевојачки и хармоникашки ансамбл “Жубор”.