Завршена реконструкција пута према насељу Баштина

На подручју општине Котор Варош успјешно је реализован пројекат „Реконструкција пута за насеље Баштина“ у дужини од 345 метара.

Ријеч је о пројекту који је дио редовног програма рада Секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске за 2022. годину који се финансира из буџета Републике Српске.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић су данас обишали градилиште и том приликом је Сакан истакао значај ове инвестиције у вриједности од 52.500 КМ.

,,Ово је завршетак пројектних активности на модернизацији и санацији локалних путева, које су биле предвиђене планом капиталних инвестиција за прошлу годину, што значи да смо у потпуности реализовали зацртани план. Ова дионица пута је од општег значаја за мјештане овог насеља“, рекао је Сакан и додао да је асфалтна трака ширине четири метра.

Сакан је изразио задовољство досадашњом сарадњом са републичким Секретаријатом за расељена лица и миграције.

,,У претходне четири године Секретаријат је у општину Котор Варош уложио скоро 1,5 милиона марака, како у обнову путне инфраструктуре тако и у изградњу индивидуалних стамбених јединица и обнову вјерских објеката, што је од великог значаја за избјегла и расељена лица на подручју наше локалне заједнице и увелико олакшава свакодневни живот овој категорији становништва“, нагласио је Сакан.

Извођач радова је било предузеће „Петровић“ д.о.о. Котор Варош.

Општина Котор Варош интензивно ради и улаже максималне напоре у модернизацију и изградњу локалне и некатегорисане путне мреже на подручју цијеле локалне заједнице.