Завршено спомен-обиљежје у Крушеву Брду

Радови на изградњи спомен-обиљежја борцима одбрамбено-отаџбинског рата Влашићког ратишта су приведени крају а изградњу је финансирала општинска Борачка организација у сарадњи са општином Котор Варош.

Поред до сада прикупљених средстава у међувремену су се јавили нови донатори који су за наставак радова око спомен обиљежја пружили подршку а то су : пуковник Арсенић Никола 500 КМ, свештеник Куртиновић Божидар 100 КМ, Мијић Невенко 50 КМ, Павловић Павле 50 КМ, Радивојевић Радован Дуги 50 КМ и Панић Борко 50 КМ. Освјежење за оне који су учествовали у радовима обезбиједили су Милорад Савановић Круле, Ђукић Мрђан, Петровић (Д) Ристо, Петровић (П) Ристо, Божидар Куртиновић, Мијић Невенко и Панић Секула.

“Захваљујем се свима који су дали свој допринос да се ово спомен-обиљежје приведе крају, донаторима и учесницима акције а већ 12. септембра ће бити освјештење спомен обиљежја након парастоса на платоу Меокрње на Влашићу” – изјавио је Миладин Савановић, предсједник општинске Борачке организације. Он је додао да су сви борци који су своје животе уградили у темеље Републике Српске заслужили да добију спомен-обиљежје те да ће Борачка организација наставити да чува сјећање на њих.