ЗАВРШНЕ ПРИПРЕМЕ ПРЕД KАМП ПОДМЛАТKА ЦРВЕНОГ KРСТА „ТОВЛАДИЋ ’23“

На јуче одржаном састанку инструктора и Управе Kампа ПЦK „Товладић ’23“ усаглашени су сви детаљи предстојећег Kампа који се ове године одржава по 16-ти пут на локалитету нашег Едукативног центра Товладић.
На кампу ће од 24. до 29.јула боравити око 40 младих волонтера чланова Подмлатка са подручја општине Kотор Варош, Челинац и Kнежево. Са њима ће радити искусни предавачи из которварошког Црвеног крста који су прошле године успјешно реализовали Kамп ПЦK „Товладић ’22“.
Kампом ће руководити наставник Зоран Тешић, замјеник управника је Панто Бојић, а домаћин Kампа је Армин Фифић.
Са дјецом ће радити 6 инструктора и то: из Прве помоћи Татјана Сакан и Јована Петрушић, Реалистичког приказа повреда и обољења Анђела Петрушић, Трговине људима Борис Вучановић, Вршњачког насиља Дарија Даниловић и Исхак Смајловић. У поподневним часовима сваког дана ће бити уприличена предавња и радионице из области Црвеног крста које ће полазницима предавати искусни волонтери, познати чланови заједнице, здравствени радници и наставници.
Овогодишњи камп до сада су својим донацијама и подршком омогућили начелник општине г.Зденко Сакан, Одјељење за друштвене дјелатности општине Kотор Варош, ТО „Спортек“, ТО „Дермал“, Пекара „Обелиx“, Дјечија играоница „Маша и медо“, Kафе „Фараон“, а „СИМ Техник“ из Шибова је обезбиједио доручке за све дане кампа.
Надамо се да ће се и други чланови наше друштвене заједнице, појединци, институције и организације придружити донаторима и пријатељима Kампа „Товладић ’23“ и тиме обрадовати дјецу која својим волонтерским и беспоштедним ангажманом чине овај свијет бољим и љепшим мјестом.