13. Поход манастиру Липље – 7. Меморијал Предраг Авдаловић Пеђа

Планинарско друштво „Механизам“ Котор Варош Вас позива на
13. Поход манастиру Липље – 7. Меморијал Предраг Авдаловић Пеђа!

Поход је у недељу 15.03.2020. године.

Окупљање полазника је у 7:30 часова испред Радничког универзитета.
Полагање цвијећа и помен на мјесту страдања у Тешићима је предвиђено у времену од 9:00-10:00 часова.

После тога настављамо Пеђиним стазама до излетишта „Узломац“ у Савићима, гдје нам је обезбијеђено освјежење од УГ „Змајевац“, а ту ће нам се придружује екипа из Врбањаца.
Окупљање учесника похода који иду из Врбањаца је у 10:30 часова испред Корта.

Након одмора, лаганим темпом прелазимо преко Узломца и долазимо у Доње Липље гдје се задржавамо око 15 минута.

Након одмора у Доњем Липљу, настављамо према манастиру гдје присуствујемо вечерњој молитви. Послије молитве уз здравицу разговарамо са игуманом Теофаном и чекамо превоз за повратак кући. Долазак у Котор Варош је предвиђен у 21:00 час.

Уплата за организацију акције и превоз из Липља је 6 КМ. Пријаве и уплате за учеснике из Котор Вароша најкасније до 12.03. 2020. до 17:00 часова, за госте на дан окупљања!

Стаза је средње тешка, дужине 24 км, а сви учесници морају имати планинарске ципеле (гојзерице), одјећу прилагођену временским приликама, резервну пресвлаку у ранцу и храну за један дан.

* Сваки учесник акције је дужан да се придржава плана кретања и да поштује одлуке водича
* У сличајевима када неповољне временске прилике могу утицати на изводљивост или безбиједност акције, датум њеног одржавања може бити помјерен, односно прилагођен обавезама водича као и временским приликама
* Свако лице на акцији учествује на властиту одговорност, а малољетна лица могу учествовати у акцији искључиво у пратњи родитеља или особе којој је родитељ дао писмену сагласност за бригу о малољетном лицу током акције, при чему та особа преузима одговорност за њихову безбиједност.

Дођите да наставимо традицију. Пре свега да не заборавимо, успут уживамо у природи и на крају се помолимо Богу у манастиру Липље, задужбини Немањића!

Све додатне информације на тел: 065 630 578 Петар, 065 140 300 Бране и 065 883 600 Ђуро!