17.300 КМ за опремање дјечијег вртића

Општина Котор Варош је из буџетских средстава издвојила 17.300 КМ за завршетак грађевинских радова на дограђеном објекту ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић“.

Пројектом је предвиђено да се уреди терен око објекта, изграде тротоари те ураде завршни радови у унутрашњости објекта, гријање и повезивање објекта са постојећим објектом.

Планом капиталних инвестиција за 2019. годину планирано је да се прошире капацитети и тако повећа обухват дјеце предшколским образовањем. Овим пројектом ћемо створити услове за боравак једне групе од тридесетак малишана„, рекао је Срни начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

У вртићу ће од септембра боравити око 150 дјеце распоређених у шест васпитних група, а опремањем нове просторије сви корисници ће бити у истом објекту, чиме ће се обезбиједити сигурнији боравак за дјецу и бољи услови.

По завршетку грађевинских радова опремићемо просторију савременим намјештајем, који је донирала Амбасада Бугарске у БиХ„, истакао је директор которварошког вртића Младен Тепић.

Вртић је до сада због великог броја молби за упис био принуђен опремити објекат у анексу кино сале, гдје је боравила једна група, а пресељењем у нови објекат створиће се бољи услови за кориснике вртића и запослене у установи.

Извођач радова је Стамбена задруга „Пролетер“ Котор Варош, а планирано је да радови буду готови у наредних мјесец дана.