26.000 КМ за 23 пројектна приједлога

КОТОР ВАРОШ, 3. ЈУНА – Општина Котор Варош и хуманитарна организација “Ворлд вижн” издвојили су 26.000 КМ за 23 пројектна приједлога организација цивилног друштва и спортских организација.

Спортским клубовима одобрено је 10.000 КМ, а за организације цивилног друштва биће издвојено 16.000 КМ.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је за ову намјену из буџетских средстава предвиђено 20.000 КМ, али да радује и подршка “Ворлд вижна” за реализацију пројектних приједлога.

На овај начин желимо подржати рад удружења и клубова, који окупљају велики број омладине и својим ангажманом доприносе просперитету локалне заједнице“, навео је Сакан.

DSCN9273

Удружењу за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош је одобрено 1.000 КМ за организацију 3. Међународног фудбалског турнира пријатељства “Котор Варош 2019”, Црвеном крсту за пројекат Љетни камп младих “Товладић 2019” 2.000 КМ, а исти износ је одобрен Омладинском центру “Пета страна свијета” за пројекат “Отворимо врата дјеци и омладини” и Удружењу грађана “Плави чуперак” из Лакташа за дјечије радионице у природи.

За пројекат “Заштита дрвореда” планинарском друштву “Механизам” је одобрено 2.000 КМ, док ће 1.500 КМ припасти Удружењу грађана “Маша и Медо” за пројекат “Спречавање појаве насиља над дјецом предшколског узраста”.

DSCN9268

По 1.000 КМ је припало Удружењима грађана “Змајевац”, “Еко опстанак” и “Венера” за пројекте “Саниарње штете од поплава у излетишту Узломац”, “Урбани мобилијар у функцији заштитет животне средине” и “Организовање изложбе традиционалних рукотворина”.

Центру за породицу “Кућа радости” додијељено је 1.000 КМ за пројекат “Подршка дјеци са потешкоћама у развоју”, а по 500 КМ је издвојено за пројекте Удружења жена “Срећа” из Ободника и Удружењу младих “Херој”.

Исти износ је предвиђен и за Терапијско инхалациони центар “Васић” за пројекат “Инхалације из кошница за здравље дјеце”.

DSCN9272

Спортски клубови су јединствени у намјери да добијени новац искористе за санацију спортске дворане у Котор Варошу, у којој одржавају тренинге и играју првенствене утакмице.