Одржана сједница Привредног савјета

КОТОР ВАРОШ, 21. ЈУНА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан упознао је данас чланове Привредног савјета општине о пројектима и активностима који су реализовани у протекла три мјесеца, наводећи, између осталог, да је урађен пројекат изведеног стања за Спортску дворану у оквиру Средњошколског центра “Никола Тесла”, али да због одређених недостатака она још није добила употребну дозволу.

Комисија за технички пријем је установила одређене недостатке на електроинсталацијама, као и проблем котловнице која није завршена. Постоји могућност да добијемо привремену употребну дозволу на годину дана, али оставаљамо отворену могућност рјешавања наведених проблема у што скорије вријеме како би дворана добила сталну употребну дозволу“, рекао је Сакан.

DSCN9324

Он је додао да је предузећу “Путеви Републике Српске” упућен захтјев за давање сагласности за пројектовање и изградњу аутобуске станице код пилане “ЕФМ” на магистралном путу М-4 и да се још увијек чека адекватан одговор.

У току је израда Регулационог плана у “Центар” у Котор Варошу, који ће се наћи пред одборницима на наредном скупштинском засједању. Ријеч је о плану који обухвата главну градску улицу и насеље “Брегови” у пречнику од 67 хектара.

На иницијативу руководства Средњошколског центра “Никола Тесла” наредне седмице ће представници одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове да изврше предрачун радова на уређењу радионице за практичну наставу, уз могућност да се дио радионице може издати заинтересованим предузећима за отварање погона у машинској струци.

Изградња трасе водовода према мјесној заједници Забрђе тече предвиђеном динамиком и очекује се да ће проблем неадекватног снабдијевања водом за пиће бити ријешен до краја септембра, односно да ће питку воду добити домаћинства до Основне школе и фабрике “Сим Техник”.

Урађена је анкета за привредне субјекте у циљу прикупљања информација о мишљењу привредног сектора о пословној клими у општини. Упитник је упућен на 60 адреса приватног сектора, а одговор је доставило 25 привредних друштава, тако да ће бити урађена још једна анкета о квалитету комуналних услуга.