33.938 КМ за санацију градског купалишта „Бјелине“

У присуству начелника општине Котор Варош Зденка Сакана данас су представници УНДП-а и грађевинског предузећа „Декол“ потписали Анекс уговора о реализацији пројекта „Осигурање обале ријеке Врбање“ у вриједности 33.938 КМ.Анексом је предвиђено осигурање обале Врбање на градском купалишту „Бјелине“ постављањем габионске обалоутврде у дужини од 35 метара.

Радови на локалитету градског купалишта почињу сутра (1. фебруар) и трајаће до 15. марта, а након постављања габионске обалоутврде настојаћемо да санирамо оштећења на пјешачкој стази настала током мајских поплава“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Сакан је заједно са представницима УНДП-а и извођача радова обишао доњи дио градског купалишта „Бјелине“, гдје се поставља габионска обалоутврда у дужини од 150 метара, од Градског трга низводно према Которском мосту.По ријечима Сакана радови су при крају, а на овај начин биће заштићен постојећи канализациони колектор и пјешачка стаза.

Извођењем свих пројектних активности осигурали би обалу ријеке Врбање у дужини од 280 метара и заштитили би од поплаве подручје јединог градског купалишта површине 8.500 метара квадратних“, нагласио је Сакан.Вриједност пројекта „Осигурање обале ријеке Врбање“ је 146.142,50 КМ, уз учешће општине Котор Варош у износу од 43.842,75 КМ, док ће преостали дио средстава обезбиједити УНДП.

Извор: СРНА