5 карактеристика интелигентних особа

И ако сматрамо да паметни људи лакше остварују своје циљеве, понекад није тако. Често и бистар ум мора да се бори са проблемима.

Ево који су најчешћи проблеми који муче људе са високим коефицијентом интелигенције:

1. НЕ ВОЛЕ ПРАЗНЕ ПРИЧЕ

Празни разговори убијају их у појам. Сви незгодни сусрети у којима морамо да разговарамо о времену, пријатељима које ретко срећемо или било којој другој узбудљивој теми у друштву, само их гуше. Прилику да причају са људима сличнима себи никад не пропустају.

2. ВИШЕ РАЗМИШЉАЈУ НЕГО ШТО ПРИЧАЈУ

Пре него што изнесу мишљење или донесу закључак, људи бистрог ума проверавају све могуће „сценарије“. Зато им је потребно много више времена да кажу шта мисле. Али, ако нису сигурни у неки одговор, радије ће ћутати. Људи који не схватајукако они размишљају посматрају их као хладне и дистанциране.

3 БРЗО ИМ ДОСАДИ РАДНО МЕСТО

Стално траже нешто ново. Кад прихвате један посао, он за њих престаје да буде изазов. Јавља се жеља да нађу нешто ново, нови врх који ће да освоје.

4. ЉУДИ МИСЛЕ ДА СУ НЕПРИЛАГОЂЕНИ

Не желе да проводе пуно времена у ћаскању и испијању кафе. Са друге стране, већина људи може да ихпрогласи за чудне и недруштвене.

5. ТЕШКО СЕ ЗАЉУБЉУЈУ

Они траже партнера који ће на живот да гледа као и они. Како им кроз главу пролазне разни сценарији пре него што крену у акцију, нису претерано спонтани. Може се учинити да су и незаинтересовани. Имају висока очекивања у љубави и јако су опрезни.