50.000 КМ за наставак радова на изградњи водовода према Подбрђу

КОТОР ВАРОШ, 1. МАРТА – Министарство за људска права и избјеглице БиХ одобрило је 50.000 КМ за наставак радова на изградњи водовода од Котор Вароша према насељу Подбрђе.

Ријеч је о додатним средствима која су одобрена за наставак радова, а претходно је ресорно министарство за изградњу водовода, која се одвија у три фазе, укупно издвојило 150.000 КМ.

DSCN8884

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан истиче да је прва фаза успјешно окончана, а да сада предстоји да се уради дионица до откупне станице млијека у Забрђу.

Успјели смо добити додатна средства на новом јавном позиву, која ћемо искористити да главни транспортни вод доведемо до предузећа „Сим Техник“ и до подручне Основне школе „Свети Сава“. Увјерен сам да ћемо и кроз друге пројекте и донације обезбиједити неопходна средства за ову капиталну инвестицију“, рекао је Сакан и додао да су до сада обезбијеђене двије трећине средстава за реализацију овог капиталног пројекта.

DSCN8886

Сакан је нагласио да ће изградњом водовода бити ријешен проблем неадекватног снабдијевања питком водом у овој мјесној заједници.

Радове на реализацији треће фазе овог пројекта изводе радници Комуналног предузећа /КП/ „Бобас“.