850 пензионера се дружило на планини Борја

Заједничком сарадњом два пензионерска удружења, Котор Варош и Теслић, данас је на локалитету Солила, на планини Борја, уприличено дружење 850 припадника најстарије популације из општина Котор Варош, Теслић и Кнежево и градова Бањалука и Добој.

Предсједник которварошког удружења пензионера Ратко Чупић рекао је да је ово окупљање наставак пријератне традиције када се на истом мјесту поводом 4. јула, Дана борца, окупљао велики број становника которварошке и теслићке општине..

Он је додао да су се управни одбори два удружења договорила да се прва недјеља у јулу мјесецу обиљежава дружењем пензионера, нагласивши да је ово седма година њима драгог догађаја.

Циљ овог окупљања је да се настави традиција дружења грађана општина Котор Варош и Теслић поводом 4. јула, Дана борца. Осим пензионера из ове двије општине задовољство нам је што су нам се ове године придружили и наше колеге из Бањалуке, Добоја и Кнежева“, рекао је Чупић.

Предсједник теслићког удружења Миле Ђурић оцијенио је да ово дружење представља најмасовнији скуп пензионера у Републици Српској у току календарске године.

Прије двије године смо озваничили одлуку о братимљењу наших удружења. У пракси то значи да наше будуће генерације имају обавезу да се и даље друже, састају и сарађују, што је врло битно, посебно ако се узме у обзир да се ради о удружењима односно општинама које граниче, али припадају различитим регијама, једна добојској а друга бањалучкој регији“, нагласио је Ђурић.

Данашњем дружењу пензионера на планини Борја присуствовао је и предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић, који је похвалио организаторе данашњег окупљања и додао да осим узајамне помоћи и подршке пензионери Котор Вароша и Теслића заједнички раде и на промоцији туристичких љепота двије општине.

Данашњем дружењу пензионера присуствовали су челни људи општине Котор Варош, начелник Зденко Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић, предсједник републичке скупштине пензионера и Удружења пензионера града Приједора Слободан Брдар, предсједник Удружења пензионера Бањалука и бањалучке регије Зоран Улетиловић, предсједник Удружења пензионера града Добоја Рајко Глигорић, представници општинских организација СУБНОР-а Котор Варош и Теслић, који су положили цвијеће на спомен-обиљежје погинулим борцима НОР-а.

Најмасовнији скуп пензионера у Српској су подржали општина Котор Варош и бројни привредни субјекти и појединци са подручја которварошке општине, a за кетеринг (јело и пиће) и поставку шатора се побринула гостионица „Нуки“ Маловаре.