Акције чишћења и уређења града поводом Дана општине

На данашњем састанку представника Општинске управе и Комуналног предузећа „Бобас“ договорено је да се организује низ акција чишћења и уређења града у оквиру обиљежавања Дана општине – 24. априла.

У акцији чишћења града учествоваће запослени у локалној самоуправи, јавним предузећима и установама чији је основач општина, представници невладиних организација и удружења грађана, спортски клубови, ученици и просвјетни радници основних и средњих образовних установа.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да се овом акцијом подиже свијест грађана о значају чисте и уређене животне средине.

„Настојаћемо у сарадњи са Комуналним предузећем да уредимо јавне површине у градском подручју, акценат ћемо ставити на шеталишта и излетишта, а овом приликом позивам све суграђане на одговоран однос према драгоцјеној природи и заштити животне средине“, нагласио је Сакан и додао да је циљ акције да се прикупи и депонује отпад који угрожава животну средину.

Предвиђено је да се у наредна два мјесеца реализују различите активности, попут уклањања кабастог отпада, чишћење и прање саобраћајница и јавних површина, садња, комунално-инспекцијски надзор, санација депонија, кошење, орезивање стабала, поправке јавне расвјете и слично.