Ако ми не буду дали ексхумацију Давида ја лично идем на Ново гробље и снимаћу све.

Бањалучани су се и 175. дан окупили на Давидовом тргу како би пружили подршку породици убијеног Давида Драгичевића чије околности смрти нису познате ни пола године након проналаска тијела.

Огорчени отац Давор Драгичевић истакао је да ова власт неће ријешити нити убиство његовог сина, нити друге злочине.

– Ових дана ријешићемо још неке ствари. Ако ми не буду дали ексхумацију Давида ја лично идем на Ново гробље и снимаћу све. Позваћу међународне патологе да провјерим само једну ствар, а буде ли онако како мислим неће бити ни избора, ни вас – рекао је Давор.

Подсјетио је да мирно и достојанствено стоји, али да ће се бранити.

– Нећу стати док не ријешите организовано убиство Давида Драгичевића, те док се не промијени руководство МУП РС – навео је Давор поручивши да само припадници СИПА могу доћи у његово двориште и покуцати му на врата.

Истакао је да су уништили част и достојанство многих људи, додавши да би Давид био у својој соби да су надлежни на вријеме изашли у сусрет.

– Дао сам им јасно до знања да ја не падам ни на чија обећања. Рекли су да ће им дати комплетан спис и нису и сада ће међународни адвокатски тим радити на други начин – поручио је огорчени отац убијеног младића.

Поновио је да ће ићи у савез и са црним ђаволом да дође до истине и правде.

Поручио је да уколико мисле да монтирају процес постављајући невину дјецу као јатаке да му то не треба.

– Хоћу убице и организаторе отмице, силовања, масакрирања и убиства Давида Драгичевића. Давид је професионално мучен шест дана и ја тим људима никада нећу опростити, јер то нису људи. Зато сам рекао да ћу 5. октобра поставити ваше слике и умрљати их својом и Давидовом крвљу. Повратка нема – поручио је Давор Драгичевић.

Додао је да само максималним казнама могу добити сатисфакцију и своју дјецу поново пустити у град.

– Од кћерки вам праве проститутке, а синове уништавају дрогама зато што су уништили породице – закључио је Давор рекавши како је остао у овој земљи иако је са сином могао отићи било гдје.

Навео је да ће Давидов трг остати заувијек као опомена да се више никада не догоди да неко убије и хода некажњено.

Поручио је да 5. октобра неће бити ни бине, ни разгласа, али ће бити оно што буде требало.

Окупљени су отпјевали рефрен Давидове пјесме “Клинац у гету”.

Изведен је и перформанс са звоном уз мукање окупљених за предсједника и премијерку РС.