Актуелно: Јубилеј ФК Младост

Начелник општине Далибор Вучановић именовао је организациони одбор од 10 чланова чији је задатак да припреми програм обиљежавања 90. година постојања фудбалског клуба Младост. Настарији которварошки спортски колектив је основан далеке 1926. године под називом Слога, који је дјеловао непуне двије године.

Прве утакмице су игране на терену у непосредној близини жељезног моста, а касније на заравни данашње сточне пијаце крај ријеке Врбање. Пред други свјетски рат поново је покренута активност клуба који прераста у Змај. Забиљежен је први сусрет ФК Змај са екипом ФК Будућност из Бања Луке.

У љето 1946. године обновљени клуб добија назив Бобас, који је први сусрет сусрет са тимом Народна одбрана. У току 1947. године одлучено да клуб добије име Младост. У сезони 1948/49 године Младост је играла у групи са екипама Козара (Градишка), Казаз и Жељезничар (Бања Лука) и Јединство (Приједор).

Значајан успјех Младост је остварила 1953. године уласком у подсавезну лигу. У борби за пласман Младост је била успјешнија од цазинске Крајине. Которварошким љубитељима фудбала су посебно остали у незаборавном сјећању наступи фудбалера Младости у Крајишкој зонској и другој лиги. На фотографији која је стара више од шест деценија, када се Младост први пут пласирала у крајишку зону у саставу:Младен Љубобратовић, Недељко Миљевић, Ферхат Барјактаревић, Ивица Мандушић, Хамдија Диздар, Сакиб Заимовић, Суљо Караселимовић, Ахмет Верем, Миленко Хрњез, Фаик Авдић, Јусуф Бегановић и Махмут Фифић (с лијева).

Д.Керезовић