АЛЕКСАНДАР ЈУРИЋ НА ПРИЈЕМУ КОД НАЧЕЛНИКА

Сакан организовао пријем за студента Академије умјетности Александра Јурића. Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је пријем за Александра Јурића, студента треће године Академије умјетности универзитета у Бањалуци, који је недавно награђен на престижном филмском „Либурниа филм фестивалу“ у Опатији.

Јурићу је припала награда за најбољу монтажу документарног филма ,,Зашто мама вазда плаче”, а награда је припала и студенткињи Кармен Обрдаљ за најбољу режију поменутог филма.

,,Котор Варош може бити поносан на остварења младих умјетника, а један од њих је и Александар Јурић, који је на достојан начин репрезентовао нашу локалну заједницу у области филмске умјетности“, рекао је Сакан и уручио новчану награду као знак пажње за уложени труд и рад на овом и будућим пројектима.

Филм је до сада приказан на фестивалима ,,Дукафест” у Бањалуци и престижном ,,Сарајево филм фестивалу”, а награђен је на ,,Мостар филм фестивалу” као најбољи студентски филм.

„Заједно са Кармен Обрдаљ и Јаном Вуковић, која била сниматељ, створили смо упечатљиво филмско дјело о једној скоро па немогућој љубави“, истакао је Јурић.

Јурић је стипендиста ресорног министарства, али истиче и значај општине у настојању да се подржи, развије и промовише културна индустрија.

„Захвалан сам начелнику општине што ми је пружио подршку препознајући мој рад и награде освојене на престижним фестивалима. Та чињеница обавезује све нас који се бавимо умјетношћу, волимо филм и који настојимо да градимо квалитетну културну средину у којој живимо да радимо на побољшању студентске филмске продукције и да наставимо са преданим радом и у наредном периоду“, закључио је Јурић.