Амбасадори спорта и хуманости славе Митровдан

Фудбалски ветерани из Котор Вароша окупљени око Удружења за промоцију и значај спортске рекреације прославиће 8. новембра Митровдан – крсну славу Удружења.

Уједно, обиљежиће и пет година непрестаног дружења играјући рекреативно мали и велики фудбал.

Биће то прилика да се на једном мјесту евоцирају успомене на постигнуте резултате у протеклом периоду, као и на стечена пријатељства остварена на простору бивше Југославије.

Освећење просторија и славски обред обавиће архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић и парох врбањачки Мирко Батар.

„У духу традиције и обичаја, поштујући њихове вриједности, прославићемо крсну славу Удружења у присуству наших кршњака и пријатеља, јер тешко да би све ово постигли да није било њихове подршке“, истакао је најстарији ветеран Славко Жутић.

Дружења са ветеранима из Крања, Апатина, Старе Пазове, Мурске Соботе, као и са Свјетском организацијом Рома, постала су традиционална, а први међународни турнир пријатељства одржан у септембру у Котор Варошу био је пун погодак.

„Поставили смо одређене стандарде у организационом смислу, а наша је обавеза да наредних година поменути турнир који је јединствен у региону постане још масовнији“, рекао је ветеран Алекса Вучановић и додао да су наредне године планирана гостовања у Сокобањи и Новом Саду.

Которварошки фудбалски ветерани се одликују и хуманитарним радом. Већина редовно учествује у акцијама добровољног давања крви, сваке године донирају се новогодишњи пакетићи за молебан у храму Светог Илије Пророка у Врбањцима, подијељен је први контигент фудбалских лопти за которварошке школе, финансијски помажу оне којима помоћ најпотребнија, а иницијатори и учесници су многих манифестација на подручју општине.

„Ове године смо, уз благослов архијерејског намјесника которварошког Миленка Нарића, иницирали пливање за Часни крст, манифестацију која ће постати традиционална, а чији ће домаћин наредне године бити Душко Чолић са породицом“, поручио је предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Слободан Петровић.

Наравно, и наредне године биће уприличена прослава 8. марта са љепшим половинама, јер без њихове подршке и бескрајног стрпљења тешко да би све набројане активности биле реализоване.