Ансамбл „Жубор“ наступио на Теслином јесењем дану фолклора у Линцу

Чланице которварошког ансамбла „Жубор“, на позив Српског клуба „Никола Тесла“ и Драгана Мићића, протојереја Храма Светог Василија Острошког из аустријског града Линца, протеклог викенда узеле су учешће на традиционалној манифестацији „Теслин јесењи дан фолкора“ . Током дводневног гостовања у Аустрији, ансамбл Жубор и њихов умјетнички руководилац Обренко Тепић, наступили су у концертној дворани у Линцу, а одржан је и наступ у Храму Светог Василија Острошког.
„Захвалио бих се нашим домаћинима на предивном пријему и гостољубивости које су нам пружили током нашег гостовања. Вратили смо се у Котор Варош препуни позитивних утисака и у нади да ћемо нашим домаћинима узвратити гостопримство у нашем Котор Варошу, прије свега ако нам то дозволе финансијске могућности, које сада и нису баш најбоље.“, истакао је Тепић.
Током боравка у Аустрији остварени су бројни контакти са КУД-овима из Линца, Бранауа, Бијељине и Јање који су такође учествовали на овој манифестацији, остварена је и сарадња са свештенством Храма Светог Василија Острошког.
Ансамбл „Жубор“ током мјесеца децембра планира посјету манастиру Рајиновац код Београда, гдје ће одржати један музички перформанс, док се током идуће године планирају гостовања у Бечу и Линцу. В.Ђ.
zuborcrkva