Априлске активности поводом обиљежавања Дана општине Котор Варош

Бројним културним, забавним и спортским манифестацијама којима ће поред грађана присуствовати представници градова партнера и бројне делегације, и ове године током мјесеца априла биће обиљежен 24. април – Дан општине Котор Варош.

Позоришном кабаре представом ,,Обично вече“ у извођењу глумца Милана Ланета Гутовића, 9.априла у биоскопској дворани са почетком у 20.00 часова ће и званично почети активности поводом обиљежавања Дана општине. Од  13 до 20. април предвиђене су акције „Уређења и чишћења града“ и „Сађења цијећа“, те „Конвенција младих“ и „Дани науке.  Дружење основаца предвиђено је за 18. април „Уличном трком“ а 19-ог ће се у биоскопској дворани одржати „Дјечије вече“. Одбојкашки турнир „Котор Варош 2019“ заказан је за 20.април у спортској дворани са почетком у 10.00 часова. Традиционална „Которварошка котлићијада“ одржаће се 21.априла на градском купалишту “Бјелине“..

Обиљежавање Дана општине наставиће се планинарским походом и изложбом слика умјетника Горана Чупића 22. априла, док ће 24-ог. априла ујутро бити уприличено полагање вјенаца на спомен – костурницу бораца НОР-а и парастос погинулим борцима Војске Републике Српске а навече ће бити одржана свечана академија. Промоција књиге „Солунска 28“ аутора Нелета Карајлића биће резервисана за 25.април.