Асфалтирана пјешачка стаза на шеталишту „Брана“ у оквиру пројекта „Парк природе“

У оквиру заједничког пројекта општине Котор Варош и УНДП-а „Парк природе“ успјешно су окончани радови на изградњи и асфалтирању стазе на шеталишту „Брана“ у дужини од 170 метара, а ријеч је о пројекту који је аплицирала Мјесна заједница Котор Варош.

Извођач радова је било предузеће „Петровић д.о.о.“ из Котор Вароша, а радови су окончани у предвиђеном року.

Ријеч је о дионици стазе коју ће искључиво користити пјешаци, односно биће затворена за саобраћај.

„Наши суграђани имају могућност да ову дионицу користе за шетњу и рекреацију и да у још већем броју присуствују најпосјећенијој манифестацији пливања за Часни крст, чиме смо обогатили туристичке садржаје наше општине“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

По његовим ријечима уређењем стаза и купалишта учињени су први кораци, али је неопходно додатно направити садржаје и уредити просторе у којима би грађани и грађанке могли боравити, због чега је изградња „Парка природе“ код купалишта Брана изузетно важан пројекат.

„Простор на којем се реализује овај пројекат био је запуштен, али у сарадњи са УНДП-ом успјели смо да ријеку Врбању приближимо нашим мјештанима и додатним садржајима обогатимо простор на купалишту „Брана“, рекао је Сакан.

Након асфалтирања пјешачке стазе услиједиће радови на изградњи степеништа, што ће значајно олакшати прилаз ријеци Врбањи.

Драго нам је што је захваљујући пројекту мјесне заједнице Kотор Варош реализован дио овог пројекат, и што ће ускоро нови парк у Kотор Варошу назван „Парк природе“ бити отворен од стране донатора, представника МЗ и општине и стављен на располагање становништву општине Kотор Варош,“ -рекао је Станко Тепић, предсједник Мјесне заједнице Котор Варош.

При крају су радови на изградњи паркинга (уклањање стабала, ископ земљишта, ваљање земљишта, израда насипа, набавка, превоз и уградња тампона), а затим ће услиједити набавка и уградња урбане опреме.

Укупна вриједност пројекта износи 43.200 KМ, од чега је УНДП издвојио 27.000 KМ, а општина Котор Варош 16.200 KМ уз пројектну документацију.