Асфалтиране дионице пута у Цуркићима и Дољанима

Реализацијом два пројекта у вриједности од 153.000 КМ успјешно је окончано асфалтирање путева у засеоцима Цуркићи и Дољани, а средства за ову намјену су обезбиједили министарство за избјегла и расељена лица Федерације БиХ, општина Котор Варош и мјештани поменутих насеља.

За асфалтирање дионице пута у засеоку Цуркићи у дужини од једног километра федерално министарство за избјегла и расељена лица је издвојило 53.000 КМ, општина Котор Варош 9.000 КМ, а мјештани 27.000 КМ.

За асфалтирање додатних 500 метара пута мјештани су издвојили још 34.000 КМ, што ће значајно побољшати повезаност 70 домаћинстава овог краја са градским подручјем.

У засеоку Дољани асфалтирана је дионица пута у дужини од 770 метара, а за ту намјену федерално министарство за избјегла и расељена лица је обезбиједило 38.600 КМ, општина Котор Варош 6.400 КМ, а мјештани 19.300 КМ.

Реализацијом овог пројекта значајну корист ће имати 30-так домаћинстава овог краја.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и предсједник Скупштине општине Абид Ковачић обишли су данас градилиште у засеоку Цуркићи и нагласили да је ово наставак започетих активности на побољшању путне инфраструктуре.

„О значају ових инвестиција најбоље говоре ријечи мјештана који нису крили задовољство асфалтирањем дионица пута“, истакао је Сакан.

Извођач радова је било предузеће „ГЕО-ПУТ“ д.о.о. Маглај.