АТП потврдио: Ђоковић- најбољи тенисер деценије

После специјализованог портала “Tennis.com”, и Асоцијација тениских професионалаца прогласила је Новака најбољим играчем у претходних 10 година.

Српски тенисер, Новак Ђоковић, изабран је за играча деценије у избору Асоцијације тениских професионалаца (АТП), саопштено је на сајту те организације. Подсjетимо, тренутно други рекет планете је исто признање недавно добио и од специјализованог портала “Теnnis.cом”

Kако је наведено, Ђоковић је остварио највеће успjехе у протеклој деценији оставивши иза себе Рафаела Надала, Роџера Федерера, Ендија Мареја и Стана Вавринку, који су се нашли међу првих пет у овом поретку АТП.

Ђоковић је освојио укупно 61 титулу, 15 са грен слемова, четири са завршног Мастерса и 29 са турнира серије 1.000.

Новак је у једном тренутку објединио титуле са сва четири највећа турнира, први је тенисер који је тријумфовао на свим мастерсима, а у пет наврата годину је завршавао као први на свијету.

Шпанац Надал је у претходној деценији освојио 48 титула, од којих 13 са грен слемова, 20 са Мастерса, а првој позицији је на крају године био четири пута.

Швајцарац Федерер је тријумфовао на 42 турнира, освојио шест титула на највећим турнирма, двије на Завршном мастерсу сезоне, док је на Мастерс турнирма 12. пута дизао пехар.

Мареј је у претходној декади овојио 32 пехара, од чега три на грен слемовима, један завршни мастерс и 10 Мастерс турнира. Два пута је био олимпијски шампион, а једном је годину завршио као први на АТ листи.

Вавринка, пети најбољи тенсиер у прошлој деценији подизао је пехар 15. пута, три на грен слемовима и један Мастерс.