Аудиција за такмичење “Ритам Европе” у Котор Варошу

Аудиције за највеће дјечије музичко такмичење овог типа у Европи за дјецу и омладину „Ритам Европе“ почињу.

Аудиција у општини Котор Варош ће се одржати у сриједу 09.03.2022. године у 12 часова.

“Ритам Европе” је највеће дјечије музичко такмичење у земљи, намијењено такмичарима узраста од 14 до 21 године, дјеци и омладини Републике Српске, која су врхунског талента за пјевање и плес. Подршку дјеци и омладини Српске кроз овај телевизијски формат највећи ове врсте у земљи дају и амбасадори земаља Европе, Европске Уније, Аустралије, и Израела.


Програм “Ритам Европе” ће се у 2022. години емитовати уживо на Радио-телевизији Републике Српске.


Одабрани ће имати прилику да свој врхунски таленат за пјевање и плес усавршавају током седмомјесечних припрема, са тренерима гласа као и уметничким директорима сценског перформанса програма „Ритам Европе“.


Побједник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма „Ритам Европе“ и гледалаца који гласају путем СМС-а, а само финале телевизијског преноса биће емитовано у директном преносу на Радио Телевизији Републике Српске (РТРС). Све пропозиције такмичења налазе се на сајту www.theeurope.eu.


Управо, из тог разлога круцијално је да школе, културно-умјетничка друштва, диригенти хорова, умјетнички директори и други из свијета плеса и музике селектују најквалитетнију дјецу и омладину за аудицију, како би од најбољих, продукција програма “Ритам Европе” одабрала најбоље који ће бранити боје своје општине и једне амбасаде која им буде додијељена од стране организатора телевизијског преноса.


Дјеца и омладина могу се пријавити слањем поруке на инстаграм налогу  www.theeurope.eu или број телефона 00381606555013 (вибер).

Дјеца која се пријављују за пјевање треба да пошаљу видео не дужи од 1 минута изводећи пјесму по жељи без матрице или пратеће музике, претходно се представивши именом и презименом, годином рођења и градом из којег долазе. Дјеца која се пријављују за плес не шаљу видео, већ само поруку.

Порука треба да садржи њихово име и презиме, годину рођења, град из којег долазе. Уколико се пријављују као плесна група, могу се пријавити са једног налога тако што ће у поруци написати све ове податке за сваког од члана групе.

Плесачи са собом на флешу (УСБ) треба да понесу музику уз коју ће играти и плесати.
Уколико дјеца из било којих разлога нису у могућности да се пријаве, могу се појавити на самој аудицији у свом граду и представити свој таленат у пјесми или плесу.