Automobil sa tijelom muškarca izvučen iz Vrbasa

U mjesto Podbarevo, u blizini tunela Tuk, u opštini Jajce, juče oko 13 sati dogodila se saobraćajna nesreća prilikom koje je vozilo reno klio sjetjelo s magistralnog puta M16 u rijeku Vrbas, odnosno akumulaciono jezero hidrocentrale Jajce 1.

Kako ATV saznaje u automobilu su bile dvije osobe od kojih je suvozač izvučen zajedno sa automobilom dok nije poznato šta se dogodilo sa vozačem.

Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona, rekao je da je tijelo muškarca pronađeno na suvozačevom mjestu.

-Tijelo je pronađeno na mjestu suvozača, ali ne znamo da li se zaista radi o suvozaču ili je u pitanju vozač, jer nemamo informacija koliko je osoba bilo u automobilu. Još ne znamo ni identitet osobe čije je tijelo bilo u vozilu – rekao je Prohan.

Nakon nesreće angažovano je više ekipa, ronioci iz MUP-a ZDK, pripadnici Jedinice za podršku SBK, članovi rafting klubova iz Jajca i Donjeg Vakufa, kao i dizalica iz lokalnog preduzeća.

-Članovi rafting klubova su pretražili teren u dužini od oko tri kilometra do brane i trenutno pretražuju obalu, a ronioci nisu nisu imali uslova za rad zbog loših vremenskih uslova i kiše koja je zamutila Vrbas, tako da će potragu nastaviti najvjerovatnije sutra – kazao je  Prohan.