Азил за псе у Прњавору удомио 7 паса из Котор Вароша

На захтјев великог броја грађана општина Котор Варош је ангажовала овлаштени Хигијенски сервис за напуштене животиње „Јава“ из Прњавора како би се спровео поступак законитог уклањања паса луталица са јавних површина у градском подручју.

Током јучерашњег дана под надзором Комуналне полиције Котор Варош уклоњено је седам паса луталица, који су на безбједан и професионалан начин транспортовани до прихватилишта за псе гдје се на животињама примјењују све даље мјере ветеринарске здравствене заштите, превентивне вакцинације, означавања микрочипом, стерилизације, храњење и брига те удомљавање.

Шеф Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију Миодраг Петровић је истакао да је учестала појава паса луталица на градским површинама створили несигурност код грађана, у првом реду школске дјеце.
„Поред агресивности коју пси луталице често испољавају постоји такође санитарни ризик који доносе у погледу појаве разних заразних болести“, нагласио је Петровић и додао да ће Комунална полиција наставити са овим активностима и наредне седмице.

Петровић је рекао да су проблем пси које грађани довозе и остављају по граду, због чега ће надлежне службе посветити већу пажњу на откривању и кажњавању таквих лица као и лица која кућне љубимце пуштају да шетају градом без пратње.

Он је апеловао на грађане да чувају своје кућне љубимце и да пријаве надлежним службама евентуалну нову појаву паса луталица.