БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВЉА СА АКТИВНОСТИМА

Претходне седмице одржан је састанак предсједника Борачке организације Котор Варош са начелником општине Котор Варош Зденком Саканом и замјеником начелника Младеном Тривуновићем.

Договорена је подршка Општинске управе Котор Варош Борачкој организацији у 2021. години.

У мјесецу јануару општинска Борачка организација је подијелила једнократну помоћ 11 чланова који спадају у борачке категорије (породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди, демобилисани борци).

„Захваљујем се начелнику Зденку Сакану и замјенику Младену Тривуновићу на несебичној подршци која траје од почетка мог мандата. Надам се да ће се таква пракса наставити и у наредном периоду. У границама својих могућности, ми и Општинска управа Котор Варош ћемо наставити да радимо у корист борачке популације на нашој општини, наводи у изјави за наш портал предсједник Борачке организације Котор Варош Миладин Савановић.

Поводом 14. фебруара Дана Борачке организације Републике Српске, биће организовано обиљежавање код Централног спомен обиљежја у Котор Варошу, са почетком у 10 часова.

„Позивам све борце и чланове борачких категорија на обиљежавање Дана Борачке организације Републике Српске. Окупићемо се код Централног спомен обиљежја у Котор Варошу, са почетком у 10 часова“ додаје Савановић.

У 165. броју листа бораца Републике Српске „Српски борац“ Борачка организација Републике Српске истакла је которварошку Борачку организацију као свијетао примјер рада једне борачке организације у Републици Српској, који треба слиједити.

Као позитивни кораци у претходном периоду наведени су реновирање просторија Борачке организације у Котор Варошу и опремање истих, изградња спомен-плоче за шест погинулих бораца у Ћорковићима, изградња споменика за неколико умрлих бораца, додјела једнократних помоћи борачким категоријама уз максималну подршку и помоћ руководства Општине Котор Варош. Први пут је покренуто и обиљежавање страдања српских бораца на Меукрињи.