Борислав Богданић први до Часног крста

Борислав Богданић побједник је пливања за Часни крст које је по први пут организовано у Котор Варошу. Као најбржи у Богојављенској трци, Богданић је награђен златним дукатом који je даривао Данило Ђекановић, умјетничком сликом Бранка Русмира и поклоном који je обезбједио бутик “Лагуна”. И остали учесници добили су пригодне поклоне које је обезбједила  Општина Kотор Варош и Александар Саша Петровић.

Самим тим што сам учествовао осјећам се прелијепо. Испунио сам своју душу вјером у Бога. Захвалио бих се свима који су организовали ово пливање за Часни крст, и надам се да ће нас наредних година бити још више. Свим момцима који су учествовали честитам, јер смо ми сви заједно побједници“, рекао је Борислав Богданић, побједник Богојављенске трке за Часни крст.

 

Богданићу и осталим учесницима пливања за Часни крст награде је уручио Зденко Сакан, начелник Општине Котор Варош.
Један лијеп догађај данас у нашем граду. Већ за наредне четири године имамо људе који су се пријавили да буду донатори дуката, и ово ће сигурно прерасти у једну традицију. Велики број грађана се окупио данас да види ових 16 момака, и све њих сматрам побједницима, иако је само један допливао први до Часног крста. Локална заједница ће и убудуће бити уз ову манифестацију, и захвалио бих све свима који су дали допринос да се ово данас организује“, истакао је Сакан.

У храму Рођења Пресвете Богородице у Kотор Варошу Архијерејски намјесник которварошки, Миленко Нарић одржао је свету литургију, након чега је литија прошла улицама града до ријеке Врбање. Архијерејски намјесник которварошки, Миленко Нарић дао је благослов пливачима којих је ове године било 16.

Ево дара кога створи Господ да се радујемо и веселимо њему на данашњи дан када се Бог јави људском роду у три лица као Бог отац, Бог син и Бог Дух Свети и Исус као Син Божији. Захваљујући добрим људима попут Слободана Петровића, Алексе Вучановића и других, ове године по први пут у историји Котор Вароша смо организовали пливање за Часни крст поводом нашег великог празника. Захваљујем се овим дивним и храбрим људима, ја не бих имао такве храбрости по оваквом времену да скочим у воду, и зато их све сматрам побједницима, али и овај народ који се окупио у великом броју. Све наше православне хришћане поздрављам са поздравом Бог се јави“, рекао је Нарић.

Идеја о одржавању ове манифестације у Kотор Варошу потекла је од Удружења за промоцију и значај спортске рекреације.Иницијатори су добили благослов црквене општине, а манифестацију је подржао начелник општине Зденко Сакан. Свој допринос овој манифестацији дали су и Дом здравља „Свети Пантелејмон“, Полицијска станица Kотор Варош, Мултимедијални центар младих, „Kвимпекс“ и „Грађус“.