Божићна честитка Архијерејског намјесника которварошког Миленка Нарића

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, Архијерејски намјесник которварошки, Миленко Нарић упутио је свим вјерницима Божићну честитку.
„Свим нашим вјерницима и људима добре воље пожелио бих срећне Божићне празнике и да их прославе заједно са својим породицама и пријатeљима, у срећи, радости и весељу. Све вас срдачно и топло поздрављам пјесмом Анђела који су први благовијестили о рођењу Бога Исуса Христа, слава на висини Богу, на земљи мир, међу људима добра воља, уз традиционални поздрав „Мир Божији, Христос се роди“.

Архијерејски намјесник которварошки, подсјетио је на значај овог празника.
„ Црква се припрема за један од најрадоснијих, један од најзначајних догађаја у историји рода људског, свијетлог Христовог рођења. Божић је дан када је Бог постао човјек, да би људи постали Богови по благодати. То је дан када се открива вјечна истина о Богу, о човјеку, о свијету. Радосна вијест о рођењу Сина Божијег, благовијести нам истину о Христу Богочовјеку. На Божић нам се јављају и откривају три основне светиње људског и свеукупног постојања, светиња оца и очинства, мајке и материнства, и светиња дјетета и дјетињства. Управо зато је наша Црква, три недјеље пред Божић, посветила дјеци, то су „Дјетињци“, затим мајкама „Материце“ и посљедња недјеља пред сам Божић, посвећена је „Оцима“. Ми прослављајући празник Божић, прослављамо онај догађај када Бог испуњава Протојеванђеље, вијест дату нашим пра родитељима да човјек неће бити препуштен сам себи. Тада се Господ Исус Христос оваплоћује од Пресвете Дјеве Марије, и долази међу нас људе да нас поучи и научи како би човјек слиједио Христово учење и на тај начин задобио заједницу са Богом“. В.Ђ.