Братимљење пензионера Котор Вароша и Теслића

Предсједници Удружења пензионера општина Котор Варош и Теслић Ратко Чупић и Миле Ђурић потписали су данас повељу о братимљењу, чиме је седмогодишња међусобна успјешна сарадња данас озваничена.

„Обавеза Удружења пензионера је да ствара сталне услове и основе у својим срединама за братска и блиска осјећања у циљу даљњег развоја заједничких пројеката, пријатељских односа и размјене искустава и тиме приближи у свему пензионере општина Теслић и Котор Варош, а уједно и да заједнички радимо на побољшању положаја наших чланова“, рекао је Чупић и додао да је сарадња озваничена на добробит свих чланова.

По ријечима Ђурића слога, мир, јединство, љубав и међусобно дружење је нешто што повезује ове двије организације.

„Потписивање повеље о братимљењу значи да ће будуће генерације имати обавезу да се и даље друже, састају и сарађују, што је врло битно, посебно ако се узме у обзир да се ради о удружењима односно општинама које граниче, али припадају различитим регијама, једна добојској а друга бањалучкој регији“, нагласио је Ђурић.

Осим узајамне помоћи и подршке пензионери Теслића и Котор Вароша ће заједнички радити и на промоцији туристичких љепота двије општине, а наставиће као и до сада да организују најмасовнија окупљања и дружења припадника најстарије популације на планини Борја поводом 4. јула – Дана борца.

Предсједник Скупштине Удружења пензионера Републике Српске и предсједник Удружења пензионера града Приједора Слободан Брдар је поздравио данашње потписивање повеље о братимљењу и истакао да Удружење пензионера Српске има јасне циљеве.

„Наш приоритет у раду је брига о стандарду пензионерске популације у Српској. Пензионери су разумни људи и знају у каквом стању се налази комплетно друштво, задовољни су повећањем пензија, али се надају додатним видовима помоћи од локалних заједница и републичких институција“, поручио је Брдар.

Потписивању повеље о братимљењу пензионера Котор Вароша и Теслића присуствовали су предсједник Удружења пензионера града Бањалука и бањалучке регије Никола Гојковић, начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и бројни представници јавног и друштвеног живота општине Котор Варош.