Бројне манифестације поводом Дана општине

КОТОР ВАРОШ, 21. МАРТА – Начелник Котор Вароша Зденко Сакан најавио је данас да ће поводом 24. априла, Дана општине, бити организоване бројне манифестације.

Обиљежавање Дана општине почеће изложбом слика и пројектом „Дани науке“, те настављено манифестацијом „Уређења и чишћења града“ и акцијом сађења цвијећа.

Сакан је навео да ће током априлских свечаности бити организовани и улична трка ученика основних школа, акција добровољног давања крви которварошких средњошколаца, одбојкашки турнир, планинарски поход и позоришна представа, а предвиђено је традиционално дружење основаца у биоскопској сали под називом „Дјечије вече“.

„Традиционална и чувена которварошка котлићијада биће одржана 21. априла на купалишту Бјелине, а ове године се очекује рекордан број учесника“, рекао је Сакан, који је и предсједник Организационог одбора обиљежавања Дана општине.

На Дан општине у јутарњим часовима биће положени вијенци код спомен-костурнице бораца НОР-а и спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске, а увече је свечана академија.

Сакан је додао да ће овим манифестацијама присуствовати бројне делегације братских општина и представници градова партнера из окружења.

„Обавезу да учествују у акцији уређења града и буду укључени у обиљежавање Дана општине имају радници општинске управе, предузећа и јавних установа, чланови спортских клубова, организација и бројних удружења, али и сви становници Котор Вароша“, напоменуо је Сакан.